Closer by Lai Chih-sheng

Closer by Lai Chih-sheng

滿千免運 on order

NT$200
{{shoplineProductReview.avg_score}} {{'product.product_review.stars' | translate}} | {{shoplineProductReview.total}} {{'product.product_review.reviews' | translate}}
{{amazonProductReview.avg_rating}} {{'product.product_review.stars' | translate}} | {{amazonProductReview.total_comment_count}} {{'product.product_review.reviews' | translate}}
Quantity
The maximum quantity per submit is 99999
This quantity is invalid, please enter a valid quantity.
Sold Out

Not enough stock.
Your item was not added to your cart.

Not enough stock.
Please adjust your quantity.

Limit {{ product.max_order_quantity }} per order.

Only {{ quantityOfStock }} item(s) left.

Please message the shop owner for order details.
Description
Shipping & Payment
Description
Space C is an open area on the highest level of the Taipei Fine Arts Museum, encircled by parapet walls overlooking the grand lobby three stories below. Uniquely configured by architect Kao Erh-Pan, Space C stands apart from the other typical white boxes for its open and fluid qualities that convey a distinctive architectural statement. Here, audiences can enjoy a panoramic view of the Museum’s grand lobby as well. TFAM repurposed Space C in 2018, and began inviting contemporary artists to make site-specific works based on these structural properties. The goal is to bring together art, architecture, space, and people for a different kind of dialogue, as well as to provide a place for audiences to rest their minds, interact, and engage with one another.

“Closer” is the new annual project produced by Lai Chih-Sheng. By introducing the idea of “being closer to light and wind,” Lai turns the first-floor lobby into a pond, the parapet its shore and Space C its surrounding environment. He constructed platforms, high and low, that extend out of the parapet and lead to a spot suspended above the vast openness, looking over the “pond” that is the grand lobby of the Museum. The project is inspired by bird nests built on high ground for safety reasons, or platforms assembled between columns or high walls in cathedrals for prayers in search of solace. From Space C, audiences can reach a zone they could previously only look at yet never reach.

This is not an artwork per se, but rather a passageway. Lai Chih-Sheng invites his audiences to tip toe or step over the barrier to experience the Museum from a different vantage point or perspective, thereby awakening a fresh new feeling towards the otherwise familiar scenery. The viewer standing on the suspended platform simultaneously becomes a spectator and a spectacle. Alternatively, the viewer can touch the actual ceiling and parapet, peer into the void of the “pond,” or indulge in the conversation between the flowing air and light illuminating from the first to third floors. Lai’s work is the summation of all these possibilities.

In “Closer,” Lai Chih-Sheng employs his signature practice—spatial intervention in a subtle manner—to guide audiences to transcend borders visually and physically. By loosening up our relationship with Space C, he revives our perception to explore the surroundings while heightening a physical awareness, for an encounter with art and ourselves.

source: Taipei Fine Arts Museum."Closer by Lai Chih-Sheng"


004 - Foreword
008 - Works
040 - Closer to Luck
057 - Profile
062 - Process


ISBN: 9789865459130
Publish: 2020-09
Author: Taipei Fine Arts Museum
Publisher: Taipei Fine Arts Museum
Language: Chinese.English
Cover: Paperback

Shipping & Payment

Delivery Options

  • Orverseas
  • Orverseas
  • Pick-up from TFAM store
  • Others
  • Family Mart Pickup (no integration)
  • Shipping to Asia
  • Overseas

Payment Options

  • Credit Card (Support Visa, Master, JCB)
  • Cash on Delivery
  • CVS (Print out the bills by CVS and pay in the store)
  • Barcode (Pay at convenience store by barcode)
  • ATM Virtual account (Pay at ATM or web bank by virtual account)
  • WebATM (Card reader needed)